Frankrig
Italien
Sverige
Østrig
Schweiz
Tyskland
Weekendski
I USA finder du skiløb for enhver smag. Lige fra brede motorvejspister til hardcore off piste. De amerikanske skiområder er særligt kendte for den fantastisk lette, tørre og luftige sne – akkurat som i Canada. Og så falder her mange steder 4-9 meter sne. Rent skimæssigt kan du få en drømmeferie over there. No doubt.
Den store hurdle er rejsens længde og priserne. Skal du på skiferie med familien første gang, er USA ikke det oplagte valg. Men har du været afsted nogle gange, er den tørre og lækre, amerikanske puddersne svær at matche i Europa.
Prismæssigt skal du som tommelfingerregel regne med, at en skiferie bliver dobbelt så dyr som en standard-pakkerejse til Alperne. Det gode er, at der er gode penge at spare på skitøj og skiudstyr. Også selv om dollaren står højt.
Tidsmæssigt sparer du mest ved at vælge et skisportssted i det østlige USA. Det kunne være Stowe i staten Vermont. Men de bedste skiområder findes uomtvisteligt i Rocky Mountains og Sierra Nevada-bjergene i det vestlige USA.
Vi har lagt karakterer for alle destinationer i USA sammen til én samlet karakter, som du kan se her.
Har nu stået på ski i mere end 30 år & i Italien, Frankrig, Østrig & Schweiz, men intet er så godt som Steamboat, hvis man gerne vil køre offpiste.
Eneste minus er den lange transport tid til USA & så er pris niveauet noget over det vi kender fra Europa.
Har nu stået på ski i mere end 30 år & i Italien, Frankrig, Østrig & Schweiz, men intet er så godt som Steamboat, hvis man gerne vil køre offpiste. Eneste minus er den lange transport tid til USA & så er pris niveauet noget over det vi kender fra Europa.
Læs mere
Læs mindre
Mange pister at vælge mellem - men gamle og langsomme lifter, der ikke matcher det dyre liftkort.Super hyggelig hovedgade med masser af fine spisesteder.
Godt område med stejle lange sorte pister.
Hurtigere lifter end i Breckenridge.
Eksklusiv og dyr shopping oplevelse.
Godt område med stejle lange sorte pister.Hurtigere lifter end i Breckenridge.Eksklusiv og dyr shopping oplevelse.
Læs mere
Læs mindre
Glemte at tilføje at Vail (og Nordamerika generelt) er det allerbedste med børn. Service, service og service alle steder.
Skiområder dedikerte familier/begyndere (Slow zones), hvor man får klippet sit liftkort (og nej du kan ikke købe et nyt) hvis du ikke overholder reglerne. Der er personale, som sørger for reglerne bliver overholdt. "Go fast - loose your pass" som de skriver.
Små børneland med hop, træer at køre rundt om mm.
Glemte at tilføje at Vail (og Nordamerika generelt) er det allerbedste med børn. Service, service og service alle steder.Skiområder dedikerte familier/begyndere (Slow zones), hvor man får klippet sit liftkort (og nej du kan ikke købe et nyt) hvis du ikke overholder reglerne. Der er personale, som sørger for reglerne bliver overholdt. "Go fast - loose your pass" som
Læs mere
Læs mindre
Vær beredt på at finde den store tegnedreng frem, hvis du påtænker en tur til Vail. Til gengæld er der høj kvalitet hele vejen rundt, så selvom det er mange penge får man noget for dem. På mange måder er det en anderledes oplevelse at være på ski i Nordamerika. Skiområdet er indhegnet, og så er det umiddelbart "safe" at køre på alt hvad der befinder sig her indenfor, og du er garanteret at blive samlet op hvis du kommer til skade. Kører du til gengæld udenfor hegnet er det både ulovligt og hamrende dyrt selv at betale for en helikopter. Man tæller altså ikke helt pister/pistekm. som vi kender det fra Europa. Området i Vail er rigtig stort og fordelt på tre bjergsider:
Front side er primært pister på europæisk facon, Back Bowl (bagsiden af Front side) er i princippet bare en bjergside med fire lifter. Så kører du hvor du har lyst. Arealet er kæmpestort, så man kan køre fresh tracks selv efter frokost. Der bliver prepareret én rute ned, og resten er der frit løb på. Tredje side er Blue Sky Basin, som er en flot oplevelse bl.a. fordi det ligger uden for lands lov og ret. Så husk der er langt hjem til byen herfra :-) Det er ikke lifterne der har "lukketid" men området. Dvs. de lukker for nedkørsel på et bestemt tidspunkt og så sørger de for at alle kommer op og hjem. Super måde at gøre det på, så man ikke står fem lifter hjemmefra og ikke kan komme med.
Trægrænsen er høj, så masser af muligheder for at køre mellem både gran- og birketræer. Husk også lige at bemærke højden både på byens beliggenhed og skiområdet! Det hele ser lidt blødt og dejligt ud så man kan blive snydt, særligt hvis man flyver direkte ind fra flade Danmark. Ca. 30 % af alle besøgene får Mountain Sickness (højdesyge), som kan være livsfarligt. Man skal ikke joke med alle butikkerne sælger luft på dåse. Jeg blev selv syg og det kostede ca. 2.500 USD, så husk også rejseforsikringen. Til gengæld premium lægebehandling.
God service ved alle lifter - dvs. folk til at hjælpe med skiene mm. HUSK også i USA står man pænt i kø i rækker og skubber ikke.
Spis minimum én gang på The 10th restaurant. Smid din oppakning og skistøvler i garderoben, hop i et par bløde sutsko og få en skifrokost uden lige. På toiletterne er der (naturligvis) solcreme, hårbørbørster, hårtørrer mm., så man kan se pæn ud på pisterne ;-)
Det er dyrt at bo i Vail, så regn med minimum 300 USD pr. overnatning. Det bliver meget meget hurtigt 500. Personligt kan jeg meget varmt anbefale både The Sebastian og Sonnenalp. Restauranterne er også i den høje ende. En pastaret koster hurtigt 25 USD og et standard glas vin 15 USD. Og så er man et billigt sted. Der findes sindssygt gode steakhouses og gourmet, men det koster selvfølgelig også. Intet - INTET - er billigt i Vail.
Husk også lige det er lidt anderledes at købe liftkort med meget varierende priser alt efter hvilket kort du ender med. Det er DYRT at købe i vinduet når du ankommer. Det kan hurtigt betale sig at købe et EpicPass. En uge koster i 2016/2017 649 USD ved køb af EpicPass. Køber du i vinduet er det ca. 900 USD. EpicPass bliver dog kun solgt i efteråret og har gradueret pris alt efter hvor sent på sæsonen (køb tidligt spar mange penge).
Det kan også anbefales at tage en tur med Vail Powderguides på catski. Super, super fed oplevelse og fantastiske guider. Frokost er inkl. og spises i et telt med brændeovn og der er masser af vand og snacks hele turen. De kører kun, når man er garanteret fresh tracks og du låner ski af dem som er meget nemme at køre på. Man når ca. 10-12 ture alt efter hvor gode/hurtige folk er. Det er ikke nødvendigt med lavinegrej, men alle får dog en bipper. Jeg mistænkte dem for, at det var til hvis nogen blev væk :-)
Skriv endelig hvis du vil ha' hjælp til en tur til USA, vi har været der et par gange efterhånden.
Vær beredt på at finde den store tegnedreng frem, hvis du påtænker en tur til Vail. Til gengæld er der høj kvalitet hele vejen rundt, så selvom det er mange penge får man noget for dem. På mange måder er det en anderledes oplevelse at være på ski i Nordamerika. Skiområdet er indhegnet, og så er det umiddelbart "safe"
Læs mere
Læs mindre
Efter flere års rejsedrøm, blev foråret 2013, året hvor vi fik muligheden for at tage på en tur til det vestlige USA i autocamper i 26 dage.
Vi ankom til LA (Los Angeles) den. 28.april, og drog mod øst til bl.a Joshua Tree NP, Route66, Grand Canyon, Monument Valley, Arches NP, Bryce Canyon, Zion NP og Las Vegas.
Vi havde hørt om flere gode skiområder på vores rute, men vores rejsetidspunkt gjorde at det var sommerens varme som afgjorde vores mulige sommerSKI.
Vi havde udset os skisportsområdet Mammoth Mountain, som er et af de største og hotteste skiområder i Californien. Se mere på www.mammothmountain.com
Området ligger på den østlige side af SerraNevada-bjergkæden.
På modsatte side af bjergkæden ligger nationalparken Yosemite.
Vi ankom til skibyen Mammoth Mountain den 8. maj, hvor vi havde kørt via Las Vegas og kørte gennem et af verdens varmeste området Death Valley, som om sommeren ofte bliver over 50 grader.
Vores møde med ørkenen blev dog kun 38 grader.
Første overnatning var i RV-plads (campingplads) i et skovområde, hvor vi fik at vide at vi skulle være meget opmærksom på de mange bjørne i området. Det blev koldt i autocamperen om natten, men ned til minus 5 grader udenfor.
Næste morgen var det Marcus´s 7 års fødselsdag, og det blev fejret med flag, gaver og Facetime fra Danmark.
Efter morgenmaden havde vi lovet Marcus hans første snowboard-ride. Han har tidligere kun kørt på ski.
Vi havde ikke skitøj med til USA, og blev derfor anbefalet at gå i byens genbrugsbutikker som var fyldt med skitøj fra vinterens glemsomme skibumser. Bl.a fandt vi et par næsten ubrugte Spyder-skibukser til Sofie til 30$ (170 dk.kr.) Nypris i Danmark ca. 1.200 kr.
Efter diverse indkøb af skitøj, var vi klar til skiløb, men fordi lifterne lukker klokken kl. 14.30, blev vi anbefalet at vente til dagen efter.
På denne årstid, løber man på ski om formiddagen og spiller golf om eftermiddagen.
Vi skiftede autocamperen ud for et par dage, i en luksus-skihytte på 200m², 50 meter fra en af stoleliftene.
Sneen var smeltet i selve byen, og vi havde mellem 15-25 graders varme.
Foran skihytten havde vi adgang til en 8 m² stor udendørsspa med ca. 40° varmt vand.
Vi havde næsten hele hyttebyen for os selv, da det var udenfor sæsonen og lige inden de lukkede skianlægget.
Vi startede næste dag kl. 8.30, og tog til skisportområdet.
Mammoth Mountain er et skiområde med 27 lifte, hvilket ikke lyder af meget i forhold til europæiske skiområder.
Men fordi alle 27 lifte er stole- eller gondollifte, er det et af de større områder som vi har været i. Amerikanere gider ikke T- og træklifte.
Der er 160 pister, men pga. sommervarmen var kun 1/10 af området åbent. Dvs. ca. 15 pister. Der var dog stadig 4 meter sne på bjergtoppen.
Vi var der en fredag, hvor der var live-musik på terrasserne ved restauranterne.
Det amerikanske alpine herre-landshold havde træning i skiområdet som en afslutning på sæsonen.
Efter nogle timer på ski, fik Marcus lov til at skifte skiene ud med snowboard.
Han lærte at dreje efter 5 minutter og blev ret god efter et par timer.
Han siger selv, at han aldrig kommer på ski igen.
Fremover vil han være snowboarder…..
Efter mange timers ski- og snowboard, tog vi tilbage til skihytten og vores sidste overnatning, inden det dagen efter, gik videre over bjergpasset til Yosemite.
Bjergpasset er lukket hele vinteren, men åbnede heldigvis denne dag, hvilket sparede som for omvej på 3-400km rundt om bjergkæden.
Turen gik herfra videre til San Francisco, Highway1, Hollywood, UniversalStudio, San Diego og SeaWorld, inden flyturen tilbage til Danmark.
Alt i alt en fantastisk tur, hvor skiløbet i Mammoth Mountain, var et godt afbræk fra autocamperen på vores 26 dages USA-tur.
I kan læse om hele vores tur på vores rejseblog: www.usa-tur2013.blogspot.dk
Med venlig hilsen
Marcus, Sofie, Cecilie, Charlotte og Allan
Morsbølvej 49, Grindsted
Efter flere års rejsedrøm, blev foråret 2013, året hvor vi fik muligheden for at tage på en tur til det vestlige USA i autocamper i 26 dage.Vi ankom til LA (Los Angeles) den. 28.april, og drog mod øst til bl.a Joshua Tree NP, Route66, Grand Canyon, Monument Valley, Arches NP, Bryce Canyon, Zion NP og Las Vegas
Læs mere
Læs mindre
Her kan du se et kort med skiområderne i USA. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.
Vores søgeresultater indeholder skirejser fra rejsebureauer, der har betalt for at være til stede blandt søgeresultaterne, der matcher din søgning.
De viste skirejser i søgeresultatet, bliver sorteret og rangeret efter denne rækkefølge:
- Afrejsedato: Førstkommende
- Varighed: Laveste
- Pris pr. person: Laveste
Vi har ofte omkring 2 millioner rejser i databasen og for at give en hurtig og god brugeroplevelse, viser vi maksimalt 50 rejser pr. hotel, selvom søgningen kan indeholde flere resultater. I dette tilfælde anbefaler vi, at man snævre sin søgning ind gennem filtret, så man får en mere præcis søgning og bedre resultater.
Sideløbende med ovenstående sortering laves der samtidig en bagvedliggende aggregering på hotelniveau med de ovenstående parametre på sorteringen. Her kan det i nogle tilfælde ske, at den faktiske visning udadtil vurderes anderledes, men den reelle sortering finder sted i bagvedliggende systemer og tager kun udgangspunkt i de tre nævnte parametre.
Du har mulighed for at bruge filtre for at indsnævre resultaterne og finde den rigtige skirejse, der passer til dig, men der er ikke mulighed for at sortere eller rangere rækkefølgen i søgeresultater på anden vis end vores standard.
Ingen rejsebureau betaler ekstra for at blive fremhævet over andre i selve søgeresultaterne. På vores lande- og destinationssider kan de "Udvalgte skirejser fra X" være valgt på baggrund af, at nogle rejsebureauer har tilkøbt bestemte annoncepakker.
Søgeresultatet kan, hvis brugeren har tilgået søgningen direkte via et rejsebureaus profilside, tage udgangspunkt i skirejser fra kun ét enkelt rejsebureau, hvor alle andre rejsebureauer er udeladt.
Information og billeder i søgeresultaterne kommer direkte fra rejsebureauerne, og Skisport.dk er ikke ansvarlig for indholdet i de nævnte skirejser.