Højmark køber luksushotel i Zauchensee
Købet er noget af et spring for rejseselskabet. De har aldrig før ejet et firestjernet hotel og aldrig før opereret i Zauchensee. Selv siger de, at det var en ”once-in-a-lifetime” chance.
Fra det øjeblik, en Højmark-medarbejder i Wagrain ringede hjem og fortalte om et lækkert hotel, der stod til salg i Zauchensee, gik der ikke mange timer. Så havde Højmark sendt forhandlere til den lille østrigske by og var kommet med et bud på hotellet.
Hotellet var allerede solgt, men danskerne fik lov at give et bud. Ingen trumfede det. Og nu stod det danske rejseselskab med et firestjernet, 50 værelsers luksushotel i en lillebitte by i Alperne. Om den beslutning siger ejeren af Højmark Rejser, Lars Hjarnø Nielsen.
”Det var en once-in-a-lifetime chance, vi ikke ville forpasse. Hotellet er nu juvelen i vores samling”.
Zauchensee er en lillebitte by i 1.350 meters højde. Dog valfarter skiløbere fra hele Ski Amadé-området hertil på grund af den fine sne og det gode terræn.
Beskytter mod pengestærke opkøbere
Men hvad er der så specielt ved at eje et hotel, kunne man spørge. Skiløbet er det samme, sengene er de samme og så videre. Men det er der flere meget gode grunde til, forklarer Lars Hjarnø Nielsen:
”Skiløb er blevet big business, som stadig vokser. Der er en konstant risiko for, at nogen kommer og snupper et hotel, man har lejet. Det kan være et hotel, man har brugt år på at bygge et godt brand op omkring. Og pludseligt er man ude. Det undgår man ved at eje hotellet selv”, siger Lars Hjarnø Nielsen.
Det er ikke luksus, der mangler på Hotel Enzian. Men sådan vælger flere og flere danske skiløbere at bo, oplever man hos Højmark Rejser.
Kan reagere lynhurtigt på klager
Det handler i høj grad også om, at det er lettere at holde kvaliteten på vegne af gæsterne, når man er herrer i eget hotel, påpeger han:
”Hvis en gæst er utilfreds med et eller andet på hotellet, kan vi rykke på det i løbet af få timer. Vi kan styre og holde kvaliteten, så at sige. Og frem for alt kan vi videreføre vores værdier, såsom at sikre, at gæsterne føler sig personligt behandlet og godt tilpas på hotellet”.
Hotellets tidligere ejerinde bor fortsat på hotellet Enzian, hvor hun skal være en slags deltids Hausfrau, der skal værne om hotellets sjæl.
Nåh, derfor var det så attraktivt
Hotellet hedder Enzian, og med adgang til 6 lifter inden for 200 meter har det en eftertragtet placering i Zauchensee - en lillebitte by i 1.350 meters højde, der ligger ”ovenover” byen Flachau. Byen er en del af det enorme skiområde ”Ski Amade”, som også Wagrain tilhører.
Til spørgsmålet om det ikke er risikabelt at investere big time i et hotel på et mikro-skisportssted, der nok er ukendt for mange danskere, siger Højmark-direktøren:
”Zauchensee er faktisk et kendt sted for skiløbere i Ski Amadé-området. Vi hører ofte fra både gæster og guider, at de elsker at tage herop, fordi sneen er så god og terrænet så godt”.
Og derfor var hotellet så attraktivt for Højmark at få fingre i ?
”Ja, vi var på udkig efter nye destinationer i Ski Amadé-området. Og her lå Hotel Enzian ret unikt. Det har en høj kvalitet, som vi oplever, at flere og flere danskere efterspørger. Og ved at at bo i Zauchensee undgår skigæsterne en masse spildtid med at tage frem og tilbage hertil. Og man har området for sig selv i flere timer om formiddagen og flere timer om eftermiddagen, når skiløbere fra andre byer enten ikke er kommet eller er taget hjem”.
Zauchensee er kendt som et område, hvor skiklubber og konkurrenceløbere tager hen for at træne. Hvert år afholdes der også World Cup i Zauchensee.
Den tidligere ejer bor i penthouse-lejlighed på hotellet
Hotel Enzians tidligere ejer, en 70-årig østrigsk kvinde, har drevet hotellet i mange år. Men da Højmark købte hotellet, fik hun lov at blive boende. Hun bor nu i en penthouse-lejlighed i hotellet. Og fremover skal hun være en slags deltids Hausfrau, der skal være med til at værne om hotellets oprindelig karakter.
For selv om Enzian nu er danskejet, er det IKKE ensbetydende med, at det er et danskerhotel:
”Vi er slet ikke interesserede i, at det skal være et danskerhotel. Det skal være et hotel for gæster fra hele Europa. Og det skal fortsætte med at være et østrigs hotel med den sjæl, der hører med hertil”, siger Højmarks direktør, Lars Hjarnø Nielsen.