Fjumreår eller karrierespring?
Skiene er for længst pakket væk, goggle-tan er blevet til T-shirt ærmer, Aperol Spritz og dans i skistøvler er blevet til cider og dans i bare fødder på stranden. Men hvad sker der egentlig med de mange unge danskere, der hvert år tager på sæson i Alperne, når sæsonen er slut?
Når kalenderen siger slut november pakker flere hundrede danskere tasker, ski og goggles og vender mod Alperne. En sæson med uforglemmelige oplevelser, masser af skiløb og personlig udvikling venter. I knap et halvt år lever alle de sæsonansatte side om side i Alperne med lokalbefolkningen og sæsonansatte fra andre lande. Nogle sammenligner det med at være i en osteklokke, hvor alt drejer sig om ski, ski og endnu mere ski. Men når kalenderen siger slut april og sæsonen er slut, hvad sker der så?
DET DEBATTEREDE ÅR
Friår, sabbatår, fjumreår - kært barn har mange navne, og året efter gymnasiet, mellem uddannelser eller et år fri midt i karrieren er ofte debatteret medierne. Men for mange er det såkaldte fjumreår dannende for resten af livet - både når det kommer til personlig udvikling, selvtillid og ikke mindst kommende karriere. Alt det kan man hos Danski nikke genkendende til:
Jeg sidder i vores HR-afdeling, og hvert år når sæsonen nærmer sig sin slutning, ser vi altid på, hvilke ressourcer og stillinger vi mangler på kontoret, og om nogle af vores ansatte i Alperne kan udfylde disse positioner. Sådan fik jeg selv jobbet hos Danski – og det er ikke enestående, fortæller Thomas Andersen.