Frankrig
Italien
Sverige
Østrig
Schweiz
Tyskland
Weekendski
Emil Broustbo 19/01 2011 11:58
Hey skientusiaster
Jeg har et mindre spørgsmål til jer derude:
Er der nogle af jer, som selv tager kaffe med på pisten?
Mange køber jo nok deres kaffe på restauranterne og lignende på bjerget, men jeg kan næsten ikke være den eneste, som værdsætter egen kaffe på pisten?
Til jer der gør det samme:
Hvordan har I kaffen med jer? Termokande, brygger den på stedet eller hvordan? :)
Mvh.
Emil Broustbo
Kenneth W. 19/01 2011 12:29
Sv: Pistekaffe?
Jeg drikker ikke selv kaffe, men mine forældre tager ofte en termokande med ud. Dog er det kun hvis vi bor i lejlighed og ikke på hotel, for instant kaffe er ikke så "lækkert" på pisten har jeg ladet mig fortælle.
Dog tag forbehold for at du måske ikke får kaffe på pisten, men derimod i rygsækken, for det ER sket at en af os er styrtet med en rygsæk på hvor den har fået tryk og kaffen/kakao'en flyder i hele tasken.
Kimkurt 19/01 2011 13:37
Sv: Pistekaffe?
Hej Emil.
Jeg har selv min egen kaffe med på pisten.
Jeg blander frysetørret kaffe, som jeg selv har med fra Danmark, og kogene vand i hytten / lejligheden, og har mælk i en plastikflaske samt lidt sukker i en anden plastikbeholder.
Problemet med kaffe i rygsækken er løst med en stålkande af "håndværkertypen", men husk at hvis / når den bliver bulet bliver isolerings evnen dårligere. Kaffen kan holde sig varm det meste af dagen, dog bliver den hurtigt kold hvis man åbner / lukker for kanden mange gange.
Et andet råd er at bruge plastik kop da det er uhensigtsmæssigt at have glas / porcelæn i rygsækken, i tilfælde af styrt.
Mvh
Kim
Sune 19/01 2011 13:38
Sv: Pistekaffe?
Du skal da bare have en stålthermokande med i tasken. Der skal altså noget af et styrt til at ødelægge sådan en svend:
Og så kan i jo købe et par feltkopper også, så er den ged barberet.
Emil Broustbo 19/01 2011 13:56
Sv: Pistekaffe?
Ja det er selvfølgelig risikoen ved at have termokanden med.
Jeg er personligt heller ikke vild med instant kaffe på pisten, men der findes derimod kaffe i en pose, som gør at man kan brygge kaffen på stedet. Altså friskbrygget kaffe når man har brug for det. Det kunne måske være en mulighed.
Men igen, man skal selvfølgelig stadig have termokanden med i tasken, dog kun med kogende vand, da det er det eneste som skal tilsættes denne kaffe - og det er ikke instant kaffe, bygger blot på samme idé.
Men ja, det ville selvfølgelig være optimalt ikke at skulle have termokanden med i tasken.
Er der nogle der har erfaringer med at købe kogende vand på restauranterne på bjerget? Tedrikkerne har selvfølgelig, men tænker mere at komme og fylde sin termokande op :)
Emil Broustbo 19/01 2011 14:07
Sv: Pistekaffe?
Hej Kim
Tak for de gode råd.
Tænker mere, om frysetørret kaffe ikke er lidt kedeligt, nu hvor man har gjort det store arbejde for overhovedet at kunne have sin egen kaffe med.
Som sagt findes der kaffe, som ikke er frysetørret, men hvor der stadig bare skal tilsættes vand. Det kunne bare have i tasken (fylder ingenting).
Så det jeg søger, er kilden til det kogende vand, hvis man ikke skal have det med i tasken. Ellers er sidstnævnte nok den eneste mulighed.
Synes bare ofte, at det er svært at opretholde den helt optimale temperatur i en termokande. Men det skyldes måske som du siger, hvis den har buler og man åbner og lukker for mange gange.
Eller også er min termokande bare af for ringe kvalitet :)
Hilsen Emil
Kimkurt 19/01 2011 20:23
Sv: Pistekaffe?
Hej Emil.
Det er nu engang den kaffe jeg drikker, også herhjemme. Da der ikke er andre i min familie der drikker kaffe, gider jeg ikke kaffemaskine eller stempelkande med mindre at vi får gæster til kaffe.
Alternativt kan man brygge en kande kaffe som man nu kan lide den, og tage den med på pisten. Uanset hvad du gør, undgår du nok ikke termokanden i rygsækken, med mindre at du går på cafe og får din kaffe
Nej, den sidste kop er ikke så frisk som morgenkaffen, men kaffe skal der til, og hvis den sidste kop er for kedelig kan man jo godt tage en pils istedet.
Den frisk brygget kaffe i pose har jeg prøvet (ikke på pisten) og det smager godt nok, men på pisten ser jeg det som en ulempe at man skal drikke en hel pose på en gang, og inden kaffen har trukket færdig tror jeg at mine kammerater har slugt deres dåse pils og vil videre.
Jeg ser det ikke som et stort arbejde at have kaffe med på pisten, mere som en uundværlig luksus.
Mvh
Kim