Januarudsalg: Spar op til 25% på skibriller⛷️

Offpist ski

Jesper Christensen 06/01 2011 16:26

Hej alle!

Jeg er pt. bosat i Hemsedal, Norge, hvor sneen har fosset ned den sidste uges tid, så der er ved at være en god omgang pow pow!

Jeg står og skal købe et par offpist ski, men jeg er i dyb debat med mig selv om hvilke - jeg har kigget på mange forskellige, men har ikke kunnet komme til nogen specifik konklusion. Deriblandt findes K2 Hellbent, K2 Obseethed, et par Atomic, men som sagt, jeg har ikke kunne bestemme.

Det skal være en ski KUN til offpist, og den skal kunne bruges selvom der ikke ligger 100cm pudder!

Nogen erfaringer, forslag, indskud, meninger eller helt andet søges derfor ASAP!

// Jesper

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Thomas Jensen 08/01 2011 15:57

Sv: Offpist ski

Hej,

jeg kobler mig lidt på her.

Jeg har overvejet Fischers watea 114 eller 120. Har en jer prøvet en af dem?

Jeg har desværre ikke prøvet nogen af de to ski du står og tripper imellem. savner jeg lidt nogen fysiske mål på de forsk. ski.

vh
thomas,

Martin Schøber 08/01 2011 20:42

Sv: Offpist ski

Hej,

Har desværre ikke prøvet nogen af de to Fischer ski du nævner, så kan ikke hjælpe her.

Men tak for feedbacken på testen. Min kollega er derfor lige gået igang med at fylde de fysiske mål ind i testene. Det skulle gerne være i orden senere i aften.

Med venlig hilsen

Martin

Thomas Jensen 08/01 2011 22:23

Sv: Offpist ski

Hej,

Jeg synes iøvrigt det er svært at blive klog på pudderski :)

Jeg har rimeligt styr på alm. pisteski og kan m. den type godt gennemskue og forklare prisforskelle på gode og mindre gode ski.

Men mht. pudderski er der meget store prisforskelle. Og jeg kan ikke helt gennemskue årsagerne til disse prisforskelle. Skyldes det primært at nogen mærker er mere eksklusive end andre eller er der vitterligt så store forskelle i kvaliteten at det berettiger at nogen er 2-3 gange så dyre som andre.

På de gode pudderdage er jeg ret beset græskkatolsk m. hvad jeg har under fødderne. Blot det bukker op i snuden og er længere end mine støvler har jeg det sg godt :)


Nogen bud på om det er ren gøgl eller om pris og kvalitet også her hænger sammen?

En anden ting som er svær at gennemskue - synes jeg - er hvilken type freeride de forsk. ski er bedst til. I min verden er der _stor_ forskel på at køre stærkt i store sving på store åbne flader eller hygge sig i en mere eller mindre tæt skov. For et par år siden lånte jeg et par freerideski som var skabt til høj fart og store sving... men da jeg som regel kører under trægrænsen i skov var de faktisk en lidt skræmmende oplevelse... og ligeså skræmmende er det sikkert m. en ski ala hell bent i høj fart i store sving.

vh
thomas jensen, http://alpeferie.dk/

Martin Schøber 09/01 2011 00:14

Sv: Offpist ski

Hej,

En del af forklaringen ligger selvfølgelig i at der er mere ekslusive mærker og pro modeller af forskellige ski, som koster lidt ekstra pga. design osv. En anden del er dog også at der i offpist ski bliver brugt forskellige materialer af de forskellige firmaer. Alt efter hvilket de mener giver den bedste form, holdbarhed osv. i offpisten. Samtidigt bruger firmaerne i øjeblikket også mange kræfter på at udvikle nye teknologier mht. nye sammensætninger af Camber, rocker, blødhed, stivhed m.m. Så når de udvikler en ny teknologi, skal den gerne være lidt eksklusiv og priserne bliver derfor hævet lidt.

Pris og kvalitet hænger sammen, men ikke nødvendigvis så meget som prisen svinger. Jeg har selv kørt med både Black crow Navis, som er en forholdsvist dyr ski og kører i øjeblikket på en Völkl Gotama. Det er en noget billigere ski, men jeg er mindst lige så tilfreds med den ski som med den gamle. Og Gotama skien kan også sagtens tage imod en masse tæsk.
Så hvis ikke design og de sidste små detaljer i pudderen ikke betyder al verden for dig. Synes jeg ikke du bør investere i den mest hightec og dyre ski.
Som tommelfingerregel er en lang, stiv ski med en late rise rocker mere til store sving og høj fart. Denne type ski minder mere om en almindelig ski i opbygning.
Mens en ski med masser af rocker og ofte early rise, blødere og mere som en park ski i designet. Denne type ski kan man godt vælge kortere (uden at overdrive her, det er stadig en offpistski som skal flyde), hvilket giver kortere svingradius og mindre vægt. Dette vil gøre det nemmere at manøvre rundt mellem træer og buske. Denne type ski er også mere legesyg og god til små hop og drops med landinger i den dybe pudder.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Martin

Thomas Jensen 09/01 2011 08:59

Sv: Offpist ski

Hej,

super fint svar ja... det er også lidt det jeg selv er kommet frem til.

Omend i min pointe i ligeså høj grad var at det m. svingtyper og egnethed typisk ikke er noget man kan læse ud af producenternes tekst eller div. tests... heriblandt jeres :)

Det er jo desværre ikke så almindeligt at man lige kan prøve de forsk. modeller - endnu.

Mht. design er jeg 100% ligeglad m. om årets model har en grædende indianer eller et brændende dollartegn. Jeg er indstillet på at min pudderski ikke skal afspejle et øjebliks modeluner og skal kunne holde i mange sæsoner (om min pudderski får nogen tæsk og dybe hak i sålen overlever jeg fint i langt højere grad end mine pisteski).

Bla. derfor har jeg kig på Fischers som er så tilpas tidsløse at de også vil være fine at kigge på om 3-4 år uden at jeg får det dårligt.

Faktisk ville jeg meget hellere have lidt info om sålens egenskaber... om de kan holde til tæsk og er særligt stærke... end at producenter bruger ressourcer på glassuren ovenpå :)

vh
thomas, http://alpeferie.dk/

Martin Schøber 09/01 2011 16:25

Sv: Offpist ski

Det er også ret besværligt at finde ud af hvilke tekniske specifikationer, som i virkeligheden betyder noget for skiens konstruktion og holdbarhed.

Jeg har googlet lidt rundt for at finde noget information omkring Fischer watea 114. De fleste steder omtalte de mest, det nye early rise tip, som vil få toppen til at flyde godt i pudderet. Dog omtaler de også en i-beam konstruktion i skien, som forstærker træ kernen ved at implementerer en carbon konstruktion i træ kernen. Dette både forstærker kernen og gøre skien mere stabil.
Tror denne ski vil være en god investering. Den er bygget som en carving ski, dog med early rise tip. Dette betyder at farten ikke skulle være noget problem. Samtidig har den dog en forholdsvist blød konstruktion som skulle gøre det muligt at fræse rundt mellem træerne i den dybe pudder.

Med venlig hilsen

Martin

Thomas Jensen 09/01 2011 17:52

Sv: Offpist ski

Hej martin

tak skal du ha'... det er sgu fin service :)

gider du også lige fixe mit knæ :)

vh
thomas

Martin Schøber 06/01 2011 18:22

Sv: Offpist ski

Det lyder satme lækkert, hvis i får for meget kan du bare sende det til Østrig, her kunne vi godt bruge en ordentlig powder.

Til dit køb af ski, kommer det lidt an på, hvordan du vil køre offpist. For mht. K2 Hellbent og K2 Obsethed, så er Obsethed en ski som er beregnet til store linier med masser af fart og drops. Selv under høj fart har man fuld kontrol. En Hellbent er mere en ski til skoven, hvor man leger rundt, hopper fra pillow til pillow. Hellbent er en utroligt blød ski med vanvittigt meget rocker, mens Obsethed er en stivere ski med knap så meget rocker.
s af mere alsidige ski. Håber det kunne bruges.

Med venlig hilsen

Martin

Jesper Christensen 07/01 2011 18:23

Sv: Offpist ski

Mange tak for svaret.
Min offpist skal være til at lege med og skal kunne svinge nemt og kort. - faktisk er jeg nede på bare to muligheder nu: Atomic Bent Chetler eller Line Eric Pollard Pro, og valget er IKKE nemt!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen