Frankrig
Italien
Sverige
Østrig
Schweiz
Tyskland
Weekendski
Jens 01/02 2020 08:11
For at få mest mulig tid på ski, og for at gøre det billigt vil vi gerne have mad med til en uges skiferie i en hytte i Norge.
Har I en madplan I vil dele, eller I nogen gode tips til en madplan? Vi vil gerne lave så meget som muligt hjemmefra, så vi skal bruge mindst mulig tid på mad i hytten.
Har I nogen gode tids til, hvordan man nemmest og bedst pakker maden i bilen?
Jens 01/02 2020 08:14
Sv: Madplan til hytte i Norge
Vil det fx være en god ide at opbevare maden sammen med skiene i tagboksen?
Mike 01/02 2020 22:42
Sv: Madplan til hytte i Norge
Mht. madplan, så har vi for 2V og 2B, holdt "familie møde" hvor vi hver især har ytret vores individuelle ønsker mht. hvad vi gerne ville spise i løbet af ugen.
Det er aftalt, hvad vi skal spise hjemmefra, så vi ikke skal have pasta med kødsovs 6 gange :)
F.eks.
rejsedag: madpakker ( evt. pølsehorn, pizzasnegle til ungerne) / snack, frugt, vand /, man kan også lade det være og så spise på færgen, samt tilpasse ruten efter MC, Burger K, KFC, men så er køreturen også forlænget med x timer pr. stop.
Mad på ankomst agen: evt. suppe / Mou Suppe (Dybfrossen) kan godt opbevares i skiboksen + hvidløgsflute. Gnst. temperatur i boksen i februar i Norge er på -/+ 1
Dag 1: Frokost: Lasagne og salat Aftensmad: Evt. frokost rester + tunsalat/kyllingesalat / røræg / rugbrød med smør
Dag 2: Frokost Laks (Kan godt holde sig i skiboksen fra DK) + Kartofler / Aftensmad: Evt. frokost rester + rugbrødsmadder+ pandekager + blandet frugt
Dag 3: Frokost: Spaghetti med kødsauce (kan også laves uden kød eller med grøntsags/soja granulat) Aftensmad: Evt. rester fra frokost samt koldskål og evt. Gulerodssalat med æbler og rosiner.
Dag 4: Frokost: Burger og pomfritter, Aftensmad: toastsandwich/rugbrøds sandwich og salat.
Dag 5: Ris og boller i karry, Aftensmad: Frokostrester og evt. Risengrød med kanelsukker og smørklat.
Dag 6: Frikadeller og kartoffelmos. Aftensmad: Koldbord + Frugtsalat
Dag7: God morgenmad samt gode madpakker til hjemturen, snack, vand.
Næsten alt mad er købt hjemmefra dagen før vi tog afsted. Mælk købte vi i Norge, ellers havde vi det hele med hjemmefra. Nærmeste forretning var ca. 45 minutter fra hytten, så vi ville ikke bruge tiden på at handle ind. Er du til vin og øl, så husk det hjemmefra. Vi har været i Norge de sidste 7 år, og har haft frostvarer i en termoboks/termopose i skiboksen, og ingen af os eller vores gæster har været suge/dårlige pga. maden.
Her er lidt til inspiration mht. hvad de forskellige ting koster i norge.
https://kiwi.no/globalassets/kundeaviser/kiwi-mobilannonser-1080x1920-uke-5-2020.pdf
Peter 02/02 2020 08:50
Sv: Madplan til hytte i Norge
Hej Jens
Nu ved jeg jo ikke hvilken uge I skal afsted!
Det afhænger jo lidt af, om I kan nå at forberede noget hjemmefra.
Vi skal afsted sammen med noget af vores familie i uge 7. Turen går til Trysil.
Vi er 4 stk forældre og 5 “børn” i alderen 13-19 år. Vores erfaring er, at der skal store portioner til????.
Vi har på forhånd i grove træk kommunikeret sammen omkring hvilke retter vi hver især har tænkt på. Dels for at sikre variation, og dels for at tilkendegive det er fint med os, hvad de andre medbringer.
I år er planen:
Lasagne
Gullaschsuppe m mørkt flute og creme fraiche
Hamburgerryg m. Flødekartofler og salat
Pasta bolognese
Kyllingegryde m ris og flute
Pulled pork m fritter
Bøfsandwich
Overskriften på ferien er naturligvis ski. Men vi prøver at huske hinanden på, at det primære egentlig er hygge????.
Vi forbereder alt det vi kan hjemmefra. Så forsøger vi at lave det så gourmet-agtigt det nu er muligt mht transport og opbevaring.
Suppen er frosset ned i 2 stk 5 L spande.
Flødekartoflerne er bagt i aluforme, bøfferne og det brune sovs er også i spand. Kender du en i storkøkken, kan du muligvis få nogle spande med tætsluttende låg der.
Vi hygger os bedst når vi spiser varm mad om aftenen. At mærke duften fra maden, sammen med trætheden og samværet i hytten fungerer rigtig godt sammen.
Frokost er rugbrød ala herhjemme. Nogle frikadeller eller en leverpostej, en pølse og æg rækker langt.
Vores erfaring er, at vi ikke har lyst til at bruge unødig lang tid i køkkenet efter en dag på pisterne. Derfor forberedelse hjemmefra.
Lasagnen skal varmes i ovn.
Suppen skal varmes i gryde
Hamburgerryggen skal koges og flødekartoflerne varmes i ovn.
Bolognese varmes og pasta koges. Kyllingegryde varmes og ris koges.
Bøfferne m sovs varmes i et fad
Den pullede pork er ikke vores område, så det er vi spændte på????.
Resterne af aftenens måltid indgår naturligvis som supplement den efterfølgende dag.
Tagboks og Thule easybag er perfekte til transport af mad, og evt opbevaring. Desuden er der normalvis redskabsskur og eller garage der hvor vi plejer at leje hytte.
Dette er blot vores måde at gøre det på. Det findes sandsynligvis langt bedre løsninger.
Men denne her model fungerer for os.
Peter