Dårlig slibning af ski erfaringer - Besvar indlæg

Udfyld felterne i formularen nedenfor for at besvare indlægget på Skisport forummet.

Navn:
Email:
Gentag email:

Du modtager en e-mail fra os, i den findes et link du skal klikke på før dit indlæg kan ses.

jeg ønsker ikke at modtage mails når der skrives i denne tråd
send en mail når der svares på mit indlæg (du modtager mail ved det første svar)
send en mail når der skrives i denne tråd (du modtager mail ved alle svar)
Henrik skrev:
Jeg vil lige dele en erfaring omkring dårlig kantslibning med jer. Sidste år måtte vi skifte ski 4 gange og lige lidt hjalp det. Først da jeg selv sleb op ikke mindst afgratede kanterne kunne man løbe på dem.

Jeg har løber på ski i 25 år. De seneste 10-15 år har jeg haft egne ski, og fået dem vokset og slebet på destinationerne. Ikke så tit som jeg brude men trods alt brugbart. For et par år siden fik jeg slebet mine ski i Livigno den næst sidste dag. Jeg havde været lidt sløj i løbet af ugen med manglende styrke og kontrol til følge. Da jeg fik de nyslebne ski tilbage kunne jeg mærke at den ene ski lige som hang fast i sneen. Først tænkte jeg at jeg stadig var lidt slap i det, men jeg havde virkelig problemer med at lægge skien på kant og isæt at ligge lige på skien da den lige som fikserede i sneen. Det er korte slalom ski og der er meget dreje ivrige men bør jeg kunne køre lige frem på flad ski. Da jeg kom hjem gik jeg skiene igennem (kanten) med en finger. Her kunne jeg mærke at der var en ruæg, grat fra slibningen. Det er sådan, at når man sliber på den ene side af kanten kommer der lidt metal på den ande side af kanten (den samme kant selvfølgelig :-) ), så når man sliber kanten kommer der en grat på basen, og omvendt. Det skal fjernes. Jeg kørte så graten af forsigtigt med det keramiske "strygestål" til knive, og året efter var der inget problem.

Sidste år købte jeg så slibeudstyr til ski, men fast vinkel (88 grader), altså en 2 graders vinkel på siden, på årets første skitur, samt 3 slibere i forskellig finhed. Min kæreste som ikke har stået på ski så længe som jeg, lejer stadig ski. Hun har ikke haft problemer med dårlige leje ski. Man under skiferie nummer 2 sidste sæson, så kom der problemer big time. Hun kunne næsten ikke komme ned på den første tur, og der var tale om opvarmning den første dag på begynderbakke. Hun ville partu læfte benet rundt i svinget, noget hun ellers er holdt op med for flere år siden. Jeg prøvede skiene (vi har sammen længde støvler næsten). Og var nærmest radselsslagende for at køre ned. Vi gik ned og skiftede ski, og der var som sådan ikke noget at klage over servicen der der var bare med at få nogle nye. Det samme opstod igen. Nu gik vi over til at jeg skulle finde nogle ordentlige ski alene. frem og tilbage et par gange. Det 4. par kom nu på prøve og jeg havde omtalt problemer i butikken og de detunede så snuden og halen, hvilket alt andet lige gør det nemmer at komme rundt dog med mindre kantgreb til følge. Man problemet var ikke løst det fiskede stadig i sneen. Dagen var nu gået men heldigvis havde jeg jo mit slibesæt med. De fik så en mild tur om aftnen og problemet var løst.

Jeg tænker. Andre må have prøvet noget lignende. Hvis man aldrig har prøvet at stå på ski før, så kommer man jo aldrig til det med sådanne ski. I løbet af en uge vil man måske få lagt graten ned, med sløve ski til følge, hvilket ikke gør så meget for en begynder men for en øvet et stort problem.

Så være opmærksom på om skien er slebet ordentligt, det er alfa og omega for en god oplevelse. Man kan mærke på en ski om den har en ruæg, grat, skæg eller hvad man nu vil kalde det. Når man kører på tværst af kanten både på siden og basen skal den være helt ren og uskarp. Æggen skal kun være skarp på kanten altså vinklen på ca. 90 grader.

Nu har jeg købt ski til hende så er vi over det problem.
Emne:
Tekst:

Når du trykker "Opret indlæg" bliver der sendt en e-mail til dig. I denne skal du klikke linket, så kan dit indlæg ses på siden. Dit indlæg er altså først online, når du har aktiveret det.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen