Spontan sviptur til Whistler for far, mor og 2 børn.
Det lyder måske ikke umiddelbart nærliggende, men for denne trofaste Skisportsfanatiker, er det pludselig blevet virkelighed efter bopælen er flyttet fra København til Seattle
Whistler er flere gange kåret til verdens bedste skiområde, og det er det altså med god grund:
Drømmen om de sagnomspundne Whistler og Blackcomb bjerge kræver pludselig ikke en flyvetur halvvejs rundt om jorden og et rødglødende kreditkort. Fra Seattle er Whistler blot en 5 timers køretur, og det med kreditkortet vender vi tilbage til...
Whistler blev for alvor kendt i den brede offentlighed da vinter OL i 2010 blev afholdt i Vancouver. Området som primært består af Whistler og Blackcomb bjergene har ry for at være det bedste skisportssted i Nordamerika. Og der er immervæk stadig har nogle pænt anerkendte alternative repræsentanter i Aspen, Salt Lake City, Banff m.fl. Men snemængderne i Whistler, variationen i området, Whistler by, infrastrukturen og ikke mindst kvaliteten af den knastørre sne skulle efter sigende være årsagen til topplaceringen. I februar fik undertegnede syn for sagen på en spontan forlænget weekend med bilen pakket med grej, kælke og 2 små skihungrende børn.
Fra Danmark vil man typisk flyve til Vancouver, hvorefter Whistler by kun ligger ca. 2 timers kørsel derfra. Denne turs indkvartering foregik på The Westin i Whistler Village. Når man første gang kører op til indgangen på The Westin, det ultra-flinke personale parkerer din bil og bringer alt dit bagage op på værelset, der er ild i pejsen når du træder ind i lobbyen og på dit værelse... ja, så er det man prøver at huske, hvorfor man i sin tid brugte 11 timer på at køre til Trysil fra København, boede i en lille hytte langt fra en lift, spiste de medbragte frikadeller med spaghetti fra Fakta, og kæmpede med stave, vanter, støvler og snotklude hver morgen.
Bevares, børnene kan også blive forkølede i Canada, men som gæst på Westin er der mange logistiske overvejelser man slipper for. Skiene bliver udleveret til dig om morgenen når du træder ud af døren. Du skal dog selv bære dem ca 15 meter over til den store Whistler Village gondol, men herefter går det stærkt. Fra Whistler by går der gondoler op på både Whistler og Blackcomb. Lift-infrastrukturen er ganske enkelt uovertruffen. Overalt på begge bjerge kan man komme hurtigt til vejrs, hele området er tilrettelagt efter at undgå kø og sprede folk i terrænet. Og skulle man finde sig selv på toppen af Whistler og pludselig få en umenneskelig trang til at komme hurtigt til toppen af Blackcomb, så er der naturligvis en gondolbane fra top til top.
Peak to Peak gondolen strækker sig over 4,4 km. (kilometer!) og kan på en klar dag levere det ultimative udsigtspunkt til Whistler og Blackcomb. Intet er overladt til tilfældighederne. Heller ikke når det kommer til fornøjelser for børnene. Whistler har det bedste børneterræn, jeg har set noget sted. Børnene står ikke i alenlange køer for at komme til at køre på et 20 meter langt bælte. De tager deres egne børnestørrelse stolelifte op af lange, brede, svagt hældende pister. De største hold børnene kan komme på er for max 5 børn, og undervisningen kan foregå på engelsk, spansk, portugisisk, kinesisk, tysk osv. osv. Skiskolen for børn er typisk fra 8.30 til 15, så forældrene har god tid til at stå på ski. Skiskolen må også siges at være noget af det bedste jeg har set. Børnene er der for at stå på ski og lære. Og instruktørernes ihærdighed og tålmodighed skinner virkelig igennem. Hver dag når du henter dine små poder, får du en grundig, skriftlig oversigt over hvad dit barn har lært den dag, hvilke udviklingsområder der skal arbejdes med, hvilket hold der er det naturlige næste skridt, og ikke mindst hvad dit barn har fået at spise til frokost! Og indlæringen går stærkt – efter 2 dage i skiskole havde begge mine drenge flyttet sig markant, og den ældste var klar på at køre hvor som helst.
Skiterrænet i Whistler
Men lever terrænet så op til forventningerne? Svaret er utvetydigt... Ja, i DEN grad! Intet... I-N-T-E-T slår Whistler. Sæsonen har ikke været den bedste sæson for Whistler ift. Mængden af sne, men mens vi var der faldt der næsten en meter sne på 3 dage. Områdets størrelse i sig selv gør, at du kan få al den variation i terrænet du nogensinde har turdet drømme om. Men også valgene mellem præparerede boulevard-pister, de famøse ”bowls”, grønne skovpister, double diamond pukkelpister, hoftedyb off-piste, og kilometerlange funparks... Whistler har det hele. Og der er plads overalt. INTET slår Whistler...Og når du efter en lang dag i dyb sne får behov for en forfriskning, så fejler Whistler heller ikke her. Omend miljøet ikke lægger op til ”hovedet-under-armen-vi-skal-på-Mooserwirt” er der talrige barer, hvor stemningen er høj, alkoholprocenten ligeså, og skal man pege på et godt sted at starte, så tag på Longhorn Bar. Bare gå efter lyden... Whistler har også masser af gode spisesteder, hvor de fleste faktisk er rimelig prissat, hvis man ikke sammenligner med spaghetti-fra-Fakta modellen.
Bagsiden af medaljen
Har Whistler ingen dårlige sider? Nej... Eller... man kan argumentere for, at turen fra Danmark er vel lang og en tung post på budgettet. Men hvis man én gang skal til Canada for at stå på ski (og det SKAL man!), så er Whistler et fantastisk valg. Hvis man, som jeg, har den luksus tilgængelig at kunne køre til Whistler hver weekend, er der dog også en anden lille bagatel. Det føromtalte kreditkort.... Uanset hvor du kommer fra, så går det stærkt med at bruge Canadiske $, når først du er klar til at knalde dine Atomic støvler ned i bindingerne... 200 dollars pr. barn pr. dag i skiskole, 100 dollars pr. person pr. dag for liftkort, 350 dollars pr. nat pr. overnatning, mad, drikkevarer osv. osv. Livet i Whistler er på første klasse i alle henseender, men første klasse koster....... INTET slår Whistler!Følgende rejsebureauer arrangerer skiture til Whistler: ##BUREAUER##
Læs mere om skiferie i Whistler her