3 årstider på 3 dage - frisk snemelding fra Østrig
Skisports udsendte har været på weekendski i Østrigske Ötztal, som både bød på sommer, forårs og snestorm
Vor udsendte besøgte i weekenden Østrigske Ötztal, med besøg i skiområderne Sölden, Hochötz og Hochgurgl/Obergurgl - det kommer du til at kunne læse flere detaljer om senere. Her får du i første omgang en kort status på tre dage der bød på forår, sommer og snestorm i Alperne...Ötztal byder blandt andet på skiområderne Vent, Hochgurgl/Obergurgl, Sölden og Hochötz. Vi tog en dag hvert sted, og her får du en lille teaser på lidt af det du kan opleve, hvis du overvejer en smuttur til sneen i april måned eller næste vinter.
Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: Alexander Maria Lohmann
Hochgurgl/Obergurgl - Snesikkert
Pisterne er i super god stand. Hele skiområdet befinder sig i 2-3.000 meters højde over havet, og det betyder, at sol og varme ikke har haft samme magt som i mange andre lavere beliggende områder. Perfekt sne, absolut ingen mennesker på pisterne, som byder på udfordringer for enhver. I den kommende weekend skal der blandt andet køres Freeride World Tour i området.Copyright: Ötztal Tourismus
Sölden
Danskernes 3. mest populære skiområde i Østrig. En snesikker klassiker med snesikkert gletscherskiløb, den udfordrende Gaislachtop og den hyggelig Giggijoch. Masser af sne over alt i terrænet, nedfarterne til dalen holdte vi os dog fra for at skåne benene for den lidt tunge slushice som var at finde lørdag.Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: MW
I december åbnede der på toppen af Gaislachkogl den nye restaurant IceQ på toppen i 3.048 meters højde, og udfordringer er der nok af, når der bygges i de højder, og prisen for byggeriet blev dog heller ikke mindre end 30 mio kroner. Bygningen er designet med inspiration fra en isterning, det vil sige store glasfacader som giver fantastisk udsigt. Som de siger: Når man beder om en plads ved vinduet - "alle pladser er ved vinduet".
Kommer du til Sölden, så kig forbi, nyd udsigten fra taget af bygningen eller kig ind til en kop eftermiddagskaffe med den klassiske Apfelstrudel. IceQ afholder også en ugentligt aftenåbning, hvor der er mulighed for at nyde en luksusmiddag, mens solen går ned over bjergende. At drive en restaurant i de højere luftlag er ikke uden udfordringer. Grøntsagerne er svære at få kogt, og Creme Brulé må laves længere ned på bjerget for at kunne stivne.
Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: Rudi Wyhlidal
Hochötz - Familievenligt
Har du været i Ötztal, er du kørt igennem byen Ötz. Her fra går liften op til en, i vores øjne, overset lille perle. Skiområdet Hochötz, 41 km pister fra 1600-2300 meters højde venter. Et område som er oplagt til familier og andre, som kan nøjes med lidt færre pister. Ikke alt for overrendt, og der spares næsten en times transport i forhold til Sölden og Hochgurgl/Obergurgl.Fra bagsiden af området kan man fra den lille by Ochengarten tage en skibus, som kører hver halve time 8 km over til skiområdet Kuhtai, det er inklusiv i liftkortet, og her finder man yderligere 44 km pister.
Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: scneedorf.com
De seneste år, har Hochötz tilbudt muligheden for at prøve en overnatning i iglo/ishotel. Med plads til ca. 40 personer fordelt på alt fra dobbelt- til 8-sengsværelser er der her mulighed for en helt speciel oplevelse.
Aftenen på bjerget byder på fakkelvandring og kælketur, fondue hygge i igloen og næste morgen nydes morgenmaden i panoramarestauranten i 2.020 meters højde. Dyrt? Vurdér selv, det hele koster €115 pr. person.
Copyright: Ötztal Tourismus
3 årstider på 3 dage
Ötztal overraskede igen deres udsendte med spændende skiområder, nye tiltag, wellness oplevelser i AQUA DOME, som du kan læse mere om nedenfor, men ikke mindst et vejrskifte af karakter.Ankomst torsdag eftermiddag, høj sol og 20 grader i Innsbruck lufthavn. Sommervejr når det er bedst. Forårsfredag med varme og rislende smeltevand, grønne spire i grøfterne og så et vejrskifte af karakter henover lørdagen. Kulde og snevejr afløste forår og sommer, og søndag morgen var det sneplovens rumlen gennem byen, der fik os vækket.
Drømmer du om lidt dage på ski, så gør det. Mulighederne er utroligt mange de kommende uger. Du kan drømme dig ned i sneen med nedenstående time for time beretning fra fredagens skiløb.
Fed fredag i sneen
06.30: Den første kriblen i benene. Udenfor kan man høre fuglene kvidre. Skal man tage en løbetur inden dagens skidag, eller kræver forholdene at al energien bruges på pisterne? Det bliver til en ½ time ekstra på hovedpuden.Copyright: Ötztal Tourismus
07.30: Terrassedøren slås op, nattefrosten bider i kinderne og solen giver bjergtoppene et fantastisk skær som får den sneen til at skifte fra et orange skær til kridhvid. Morgenmaden venter, inden sneen skal testes af.
08.30: Afgang mod skiområdet Hochgurgl/Obergurgl.
09.30: De første sving slås i Hochgurgl, piserne er hårde som sten af nattenfrosten.
10.30: Pause og tid til at nyde udsigten fra Top mountain star restauranten i 3080 meters højde.
11.30: Videre mod Obergurgl med Top-Express liften som forbinder de to områder, udsigt ind i Königstal og Ferwalltal på turen over.
Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: Alexander Maria Lohmann
12.00: Frokost på Hohe Mut Alm, fantastiske Østrigske retter, bjergtagende udsigt og klar til eftermiddagens skiløb.
16.30: Aquadome.
Copyright: Ötztal Tourismus
17.30: Udendørs svømning og wellness med udsigt til sne og bjerge.
18.30: Sauna og spa, mere end 2000 kvm med sauna, spa og isbade.
Copyright: Ötztal Tourismus
19.30: Lidt at spise ovenpå en oplevelsesrig eftermiddag.
Copyright: Ötztal Tourismus, Foto: Christoph Schöch Photography
20.30: En kølig øl til at fordøje dagen med, og så tilbage til hotelværelset og på hovedet i seng med fantastiske oplevelser i bagagen.