Uhm, det skal du smage på din skiferie i Østrig
For at du VIRKELIG har været på skiferie i Østrig, skal du have smagt nogle af disse hovedretter, desserter og drinks.
Mange mener, at det østrigske alpe-køkken ikke er noget at prale af. Maden er for bastant og “landmandsagtig”, mener nogle. Men her på redaktionen mener vi ikke, at du kan tage på skiferie i Østrig uden at have smagt på disse specialiteter.
3 traditionelle østrigske hovedretter, du må prøve
1. Tafelspitz: Hvis du finder denne ret på menukortet, så bestil den. Det er det tætteste, du kommer på Østrigs nationalret. Tafelspitz betyder noget i retning af “spidsen til bordet” og består af kalve- eller oksespidsbryst, der har simrekogt med rodfruger. Retten serveres gerne med kartoffelbåde og et miks af revet æble og peberrod og med en syrlig peberrods-crème.
2. Wienerschnitzel med Spätzle:
Østrig er om noget landet med de mange schnitzler –tyndtbanket og paneret kød. Rigtigt mange schnitzler på menukortet er lavet af svinekød. Det er der intet i vejen med. Men skal du prøve den ægte vare, skal du bestille en wienerschnitzel, der er lavet af kalvekød.3. Hirschgulasch med Knödl

3 desserter, du må prøve på skiferien i Østrig
1. Apfelstrudel:
Apfelstrudel er så østrigsk, som det kan blive og et absolut must for dig at smage. I den ægte version er Apfelstrudel en aflang rulle af filodej med fyld af æblestykker, sukker, kanel og rosiner. Når man laver filodejen, lyder fortællingen, skal dejen være så tynd, at man kan læse avisen gennem den. I den originale version serveres Apfelstrudel med flormelis. Men den kommer også tit med flødeskum eller vanilieis.
2. Germknödel:
Mange danskere går i en stor bue udenom kartoffelbrødbollen Knödl til deres kødret. Germknödel derimod, er en dessert eller “kagefrokost”, der bedst kan betegnes som et dampet, sød bolle med syltetøj indeni. Det lyder stadig lidt skræmmende, men Germknödel er en voldsomt populær spise i Østrig, og som du MÅ smage.
3. Kaiserschmarnn:
Det betyder noget i retning af Kejser-mavefedt. Herhjemme kender vi desserten som kejserpandekager. Det er almindelige dessertpandekager med en smule salt. De skæres i mindre stykker, mens de steger. Og stykkerne serveres med flormelis drysset over og ofte med en frugtkompot, frugtmos eller marmelade.

3 drinks, du må prøve på en klassisk østrigsk afterski
1. Jägerbomb:
Eller Turbojäger, eller Fliegender Hirsch – kært barn har mange navne - er en drink af den mere opkvikkende slags, hvor et lille, åbnet flaske Jägermeister (en kylling) droppes i et glas Red Bull. Pas på ikke at sætte glasset for hurtigt til munden, da Jägermeister-flasken kan ramme fortænderne.2. Willi mit Birne:

3. Jagatee:
