Black Week tyvstart - spar op til 25% 🔥
Charme og luftighed på Kvitfjell

Charme og luftighed på Kvitfjell

Kvitfjell er groft sagt delt op i to skiområder. Èt på østsiden. Og ét på vestsiden. Hver har deres klare kendetegn og fordele. Sol, frihed og skiløb i høj klasse.

Lad os tage vestsiden først. Når solen kigger frem, bliver den på vestsiden af bjerget hele dagen. Fra toppen har du en fantastisk udsigt til flere fjeldområder, heriblandt bjergkæderne Rondane og Jotunheimen.


Denne bjergtop i baggrunden, er grunden til at Kvitfell i dag hedder Kvitfjell

Pisterne på denne side er en god blanding af røde og blå pister. Hvilket gør vestsiden ideel som begynderområde. Alle pister på nær én fører ned til den 6-stolede ekspres lift, ”Vestsiden Express”, som fører dig hele vejen til toppen igen. Det gør det supernemt at navigere rundt i området.

 

Masser af plads på pisterne og her får du fornemmelsen af det åbne landskab som præger området.

På vestsiden er der også fin mulighed for at lære at køre lidt freeride og få lidt mere udfordrende skiløb. Op til sæsonen 2014/15 er der tyndet godt ud i træerne. Så nu er der god plads mellem pisterne til at slå et par sving og få den flydende fornemmelse i sneen, som mange elsker og hungrer efter. Dette kræver selvfølgelig, at der har faldet en god dyne sne. Men det gør der heldigvis ret ofte i Kvitfjell. 


Op på bjerget som de første så er der masser af mulighed for first tracks

Østsiden er for vovehalsene 

Så kigger vi på østsiden. Her finder vi både en OL-piste, sorte løjper og skygge. Hvis det lyder en tand for hardcore, så kan du godt slappe af.

Uanset hvilket niveau, du mestrer, er der en god blanding af pister på østsiden. Er du begynder, som har forvildet dig mod toppen og måske tænker: ”Åh nej” , så fortvivl ej. Du skal blot søge længst mod højre, når du kommer op til toppen med ”Kvitfjell Express”. Her i højresiden kan du vælge mellem en god lang grøn piste (9 Gammelseterbakken) og en blå piste (7 Turisten). Begge fører dig roligt ned igen.

Skygge på pisterne og sol udover landskabet

Sæt benene på syretest

OL-pisten i Kvitfjell er en fast del af world cuppen. Vi var forbi ca. to uger før, det skulle finde sted. Her var et stykke af pisten allerede lukket af, så arrangørerne kunne vande den, så den kunne blive godt iset og dermed ekstra hurtig. Vi testede resten af pisten og syntes, at den var rigelig hurtig uden vand og is !

Løjpen starter fra toppen i + 1.000 moh. og tager dig til bunden i 185 moh. Dette giver en faldhøjde på +800 meter. Det var noget, der gav os god syre i stængerne, eller også var vi bare i dårlig form.

Østsiden kaldes også skyggesiden, men det er ment på den gode måde. Det betyder nemlig, at pisterne generelt holder bedre. På østsiden er der også en anelse køligere, da solen ikke når at varme pisterne op ret længe, før den forsvinder fra bakken.


World cup pisten absolut et must try, hvis turen går forbi Kvitfjell


En miniudgave af styrtløbs løjpen finder du på vestsiden, oplagt til familiekonkurrence! ?

Skimad behøver ikke være usundt:

Kvitfjell prøver at gøre op med ideen om, at skimad skal have været forbi en fritøse, inden den havner på frokostbordet. Tyrihans som ligger på vestsiden, kan nås ved at køre via løjpe 20, 21 og 23 og dreje af tæt ved bunden. Her bød de på lækker mad med friske råvarer. Vi fik selv en salat med marineret fisk, og det var virkelig opløftende skimad med energirige kalorier. Og til en pris på ca. 130 DKK. Det var bestemt pengene værd og langt bedre end en bøf fra frost og papbrød.


Råmarineret torsk med frisk salat og brød, et pitstop på Tyri Hans på Vestsiden, et ”ski”-sundt alternativ c",)

Vi boede på Hotel Gudbrandsgarden, hvor man virkelig får fornemmelsen af Norge og fjeldhygge. Hotellet er et ski-in ski-out hotel. Som bonus serverer de rigtig lækker mad til de sultne skigæster. Der er mulighed for tilkøb af pension. 

Fremtiden ser lys ud i Kvitfjell:

Området har store planer for fremtiden. I løbet af de næste fem-ti år planlægger firmaet Alpinco, som ejer Kvitfjell og Hafjell, at udvide Kvitfjell med et nyt bjerg.

Bjerget skal kobles på med lifter osv. ved ”Skitorget ” på vestsiden. Fremover skal netop ”Skitorget” blive et nyt centrum for skiløbet. Det vil helt sikkert gøre Kvitfjell endnu mere attraktivt at besøge, end det er nu.

En tur på vestsiden/solsiden

Området er godt for:

Parret, der trænger til gode udfordringer på pisten og rig mulighed for romantik

Familien, da området har noget til ethvert niveau. Speciel vestsiden er god for begynderen. OL-pisten og østsiden er til den mere rutinerede.

Til skiløberen, der ønsker at prøve lidt kræfter med offpisten og følelsen af freeride.

Vi siger "thumps up" for Kvitfjell og kommer gerne igen

Skisport.dk var inviteret af Innovasjon Norge.

Skisport.dk har været på visit i både Hafjell og Kvitfjell. De to områder er ejet af samme firma, de ligger kun 45 minutter fra hinanden, og liftkortet gælder til begge områder. Stiller man de to skiområder op mod hinanden, virker Kvitfjell en tand mere charmerende. Man fornemmer naturen på en anden måde end i Hafjell, og det giver skiløbet en lidt anden dimension. Du kan læse mere om turen til Hafjell her.

Udgivet af: André Moth Andersen

Fakta om Kvitfjell
Skiområdet: 200-1044 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

34 pister i alt
14 km grøn
10 km blå
7 km rød
3 km sort

Lifter: 14 stk. / 11.300 pers/time

Slæbelifter: 6
Tog/baner: 3
Stolelifter: 4
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Kvitfjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen