Alle danske veje fører til Hafjell

Alle danske veje fører til Hafjell

Der er mange forklaringer på, hvorfor så mange danskere hvert år valfarter til Hafjell. Langt flere end til Kvitfjell, der ligger kun tre kvarters kørsel fra Hafjell.

Vi lagde hurtigt mærke til, at Hafjell havde ansat et større antal danskere, så vi kan føle os trygge ved at være omgivet af landsmænd.

Vi syntes dog ikke, at det norske sprog er så svært at forstå. Ok, vi skulle vi lige tunes ind på enkelte gloser såsom, at ”frokost” betyder morgenmad, ”lunsj” betyder frokost og ”stenger” betyder lukker.
Resten gættede vi os til med stor succes.

Alle pister fører til Skitorget

I Hafjell fører næsten alle pister tilbage mod ”Skitorget”, som er bundstationen. Her er gondolen og Hafjellheis 1 klar til at løfte os tilbage mod toppen. Dette gør, at området er supernemt at navigere rundt i. Det er også en del af forklaringen på, hvorfor så mange danskere og specielt børnefamilierne netop vælger Hafjell som deres skidestination.

Området er meget kompakt, og løjperne er flettet godt ind i hinanden. Så skulle du være så uheldig at have begivet dig ud på en sort piste, er der næsten altid en afkørsel til en nemmere piste lidt længere nede.


Tag din egen tid på slalom-pisten

Er man en lille flok, og tager man gondolen til toppen, er det oplagt at lave en lille konkurrence på slalom bakken. Her er der nemlig en rigtig startbås, hvor din tid startes, når du kaster dig forbi startpinden. Tiden stoppes, når du passerer målstregen. Vores tid blev 24 sek. i et opkørt spor. Så har du noget at gå efter. Et lille tip er her, at tage turen først på dagen, så pisten er frisk.

(Ready for take of: slå min tid som blev 26. sek. ) 

Her står et skilt, der siger: DANGER

Når man kører ind i ”Main-parken” møder vi et skilt med teksten ”DANGER”. Og det er med god grund. For parken, der før er blevet kåret til Norges bedste terrænpark, har nogle seriøse hops, rails mv., som møder os længere nede.

(DANGER: Parken starter her.)

Vi kører let og elegant forbi de store hops men stopper længere nede for at se skiløbere springe højt og langt, mens de laver tricks. Vi anbefaler klart, at man laver et pitstop her for at se, hvad skiløb også kan være.

(Husk at lave et pitstop længere nede)

Hvis man syntes, at parkløb er sagen men ikke har erfaringen til de store hops, kan du vælge en af de tre andre parker i Hafjell. Man kan med fordel starte i den ”mindre park” som man finder, hvis man kører til venstre, når man er kommet til ”Mosetertoppen” med gondolen.

Kører du i stedet til højre her, kommer du hen i ”Frontyard”, hvor meget små hops mv. er klar til at give luft under skiene. Det er også her, et af Hafjell’s børneområder befinder sig.

Afterski med den syngende ejer..

Der gik nogle rygter i Hafjell om, at ejeren af en bar synger live over højttalerne, mens han serverer. Det lød som en oplevelse, vi ikke måtte gå glip af. Vi blev dog noget skuffede, da vi ankom til Lodgen - som ligger lidt oppe på bakken, 100 meter fra bundstationen - ejeren døjede nemlig med halsen og gav desværre ingen numre denne dag. Men ellers var der en fremragende stemning, dans og andet livemusik i hans fravær. I øvrigt omdannes Lodgen til restaurant om aftenen, og her laver de særdeles god aftensmad, der varmt kan anbefales.
 
(Lækker aftensmad på Lodgen)

Godt for både børnefamilier og øvede

I Hafjell er der fyldte ugeprogrammer til gæsterne. For eksempel fælles kælketure, mini-disco for børn, skiløb med maskotterne og meget mere. I det hele taget er der lagt godt op til en festlig uge for børnene.

(Børneområdet som du finder til højre for gondolens topstation)

Men dermed ikke være sagt, at Hafjell kun er beregnet til børnefamilier.

For eksempel træner Danmarks bedste alpine skiløber, Christoffer Faarup, på pisterne i Hafjell. Vi må antage, at hvis de giver udfordringer nok til ham, tilfredsstiller området også den jævne alpinist i Danmark.

Derudover er de danske mesterskaber i alpin også blevet afholdt i netop Hafjell, senest i 2015.

Hafjell er nemt at komme til.

For de mange kør-selv gæster er fremkommeligheden til Hafjell meget afgørende. Fra Oslo nås Hafjell via motorvej E6 på ca. 2,5 timer. Og du skal ”kun” tilbagelægge 180 km.

Hafjell er god til:

Børnefamilien, da området er næsten umuligt at blive væk i. Der er pister til alle niveauer. Derudover er der som nævnt dansk personale lige fra skiudlejning til skiinstruktører.

Parkrotten, da området huser hele fire parker, heriblandt ”Main-parken”, der er i absolut international topklasse. Flere af Norges bedste parkrotter øver deres hop og kører deres rails her.
Tip: Hvis du har booket en uges tur til Hafjell, vil vi absolut anbefale dig at tage en dag eller to ud af kalenderen og besøge Kvitfjell. Det tager ca. 45 minutter at komme til området i bil. Og pisterne åbner først kl. 9.30, så der er rig mulighed for at være de første på pisterne og opleve charmerende Kvitjfell.

Det er det samme liftkort, der gælder for Kvitfjell og Hafjell.
Derudover gælder liftkortet også til områderne: Skeikampen, Gålå og Sjusjøen

Skisport.dk har været på visit i både Hafjell og Kvitfjell. De to områder er ejet af samme firma, de ligger kun 45 minutter fra hinanden, og liftkortet gælder til begge områder. Stiller man de to skiområder op mod hinanden, virker Kvitfjell en tand mere charmerende. Man fornemmer naturen på en anden måde end i Hafjell, og det giver skiløbet en lidt anden dimension. Du kan læse mere om vores visit i Kvitfjell her.

Skisport.dk var inviteret af Innovasjon Norge

Udgivet af: André Moth Andersen

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Hafjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen